Blog

5 claus per a construir una piscina de polièster

Probablement coincidiràs amb mi que la instal·lació d’una piscina és un fet especial del que podràs gaudir poquetes vegades a la vida, com construir una casa. És un moment molt teu, perquè implica noves il·lusions. Segur que quan hi penses i saps que aquest any sí o sí la faràs, no pots evitar somriure. Més enllà del disseny, és important tenir clar les 5 claus per a construir una piscina de polièster.

Es tracta d’una decisió de compra molt important, que implica tenir en compte una sèrie d’aspectes sobre els que et volem fer reflexionar. Si els enfoques bé, llavors la compra podrà ser emocional: pensant en les formes, els colors, els complements, els acabats… tot allò que farà feliços als qui més estimes.

És important conèixer les 5 claus per a construir una piscina

1. Ubicació de la teva piscina

Hi ha una única ubicació per a la teva piscina? Pot tenir més d’una ubicació? Es tracta d’una piscina pensada per anar a l’interior? A l’exterior descoberta o amb algun tipus de cobertor? És important decidir si la vols col·locar al jardí en un pati, en una terrassa, a la teulada, etc. En funció de la ubicació es podrà decidir si l’ideal és una piscina de polièster o hi ha algun altre tipus de material que la faci més idònia com pot ser l’acer.

Si tens clara la ubicació es podrà fer un estudi tècnic realista de les possibilitats per ubicar-la, tenint en compte les mides adequades que et permetin accedir-hi i gaudir-ne sense cap dificultat d’accés o sense posar en risc la seguretat dels banyistes.

Un altre aspecte important que convé tenir en compte és l’orientació de la piscina per aprofitar al màxim l’escalfor del sol. En la gran majoria de casos es recomana orientar-la a la cara sud tenint en compte i aprofitant la llum solar. És a dir, una correcta orientació de la piscina permet aprofitar-la més estones gaudint d’una temperatura adequada.

2. Estudi del terreny

Una altra de les 5 claus per a construir una piscina de polièster és fer un estudi del terreny en el que vols instal·lar la piscina. Es tracta d’un terreny fàcil de treballar-hi? Hi ha herba plantada? Saps si és un terreny rocós o de terra?

Un altre aspecte important a determinar i analitzar son les pendents. Cal valorar si caldrà fer algun tipus d’intervenció prèvia en funció de les característiques del terreny. En aquest sentit, l’estudi de les pendents permetrà de valorar-ne la viabilitat i alhora saber el cost final que tindrà la intervenció.

Com en el cas anterior, tot i que les piscines de polièster son fàcils d’instal·lar, és veritat que necessiten determinats requeriments tècnics i si el terreny fos difícil de treballar per ser extremadament rocós o amb molta pendent, es podrien estudiar formes alternatives de col·locació o de materials de construcció.

3. Mesures i espai del que disposes i el que ocupa la piscina

En primer lloc has de decidir, amb ajuda del nostre suport tècnic, quina superfície del total t’agradaria ocupar amb la nova piscina de polièster. Has de saber que tenim una àmplia gamma de piscines de polièster de diverses mides i acabats. Per tant, segur que trobarem la que més s’adapti a les teves necessitats. És important que ocupi la mida adequada, per tal que puguis coronar-la de forma adequada, poder-hi accedir sense dificultats, poder gaudir de l’entorn per al joc o al descans, etc.

Disposem d’una gamma de piscines que implica una profunditat determinada del vas, així com diverses formes que impliquen més o menys escales. Sempre disposem de solucions i d’alternatives per tal de poder-la instal·lar i adequar-nos a les teves preferències sense dificultats.

També és important que pensis que cal instal·lar un sistema de filtració que pot ser o ve integral just enganxada a la piscina o bé per exemple una filtració amb local tècnic, separada de la piscina amb conduccions subterrànies. Per tant, caldrà ubicar el sistema de filtració en algun espai annex a la piscina. També cal que prevegis si instal·laràs algun altre equipament complementari a la piscina d’entrada o en un futur: dutxa exterior, cobertors telescòpics, tobogans, trampolins, tanques de seguretat, aquafitness, accessos per persones dificultats, etc. Ja que ocupen espai i també requereixen d’ubicació.

Una de les 5 claus per a construir una piscina és saber quin espai ocuparà

4. Permisos i documents legals

Cal que el teu ajuntament autoritzi, prèvia sol·licitud, el permís de construcció i d’instal·lació de la piscina. Disposem d’un equip especialitzat format per un enginyer i un arquitecte tècnic per facilitar l’estudi i elaboració del projecte d’execució de l’obra i t’acompanyarem per tal de facilitar la presentació de la documentació necessària al teu ajuntament per tal de poder obtenir el permís d’obres necessari.

Alhora, també et podem ajudar a fer l’estudi tècnic si en el teu edifici calgués fer algun estudi de càrregues per valorar si l’estructura pot suportar el pes que genera la piscina amb el vas ple d’aigua.

Evidentment, a més d’això, cal que la piscina compleixi les condicions sanitàries i de seguretat pertinents, així com tots els productes utilitzats per al seu manteniment disposin dels permisos adequats.

Permisos i documents legals. Espai Piscines Graf. Aspectes a tenir en compte abans de construir una piscina

5. Utilitat de la piscina

L’ultim aspecte de les 5 claus per a construir una piscina de polièster que et volem parlar és de la funció que ha de tenir la piscina a la teva vida. Segur que l’utilitzaràs en diferents contextos i situacions, però quina serà la utilitat més habitual? Un bany en parella, amb família, amb els petits de casa, o amb els amics? És important per garantir la màxima seguretat de tots. Alhora, com ja esmentàvem en apartats anteriors, serà un aspecte molt important alhora d’escollir els complements dels què disposem, com escales antilliscants, baranes, tanques, etc.

No dubtis, contacta amb nosaltres i tindràs a la teva disposició el personal tècnic més qualificat per a resoldre tots els teus dubtes i les teves inquietuds.

Equip Espai Piscines Graf